• Home

Medische beeldvorming

1.    Digitale radiografie
De indicaties voor digitale radiografie bij gezelschapsdieren zijn eindeloos. Zowel voor inwendige, orthopedische of andere problemen worden in onze praktijk dagelijks foto’s genomen. Deze verschijnen vervolgens digitaal en in uitstekende beeldkwaliteit op de computer en de bevindingen worden onmiddellijk met u besproken. Voor het nemen van de meeste radiografieën is geen sedatie vereist. Alleen bij moeilijker handelbare dieren (door angst of pijn) of bij een lastige positionering (vb. heupfoto’s) kan een kleine verdoving nuttig zijn.

2.    Echografie
In de moderne diergeneeskunde is echografie niet meer weg te denken. Patiënten met problemen in de buik, aan het hart of met gezwellen/cysten kunnen hiermee verder geholpen worden. Ook voor het steriel nemen van urine, percutaan biopteren van organen of andere toepassingen is echografie onmisbaar. Voor het beoordelen van de beelden kan u rekenen op onze jarenlange ervaring! U kan trouwens steeds bij uw huisdier blijven tijdens het onderzoek.

3.    Video-endoscopie
Endoscopie laat toe om onder andere de mond, keel, neus, strottenhoofd, luchtpijn, longen, slokdarm, maag, darmen en urinewegen van binnenuit de bekijken en te beoordelen. Langs het werkkanaal van de endoscoop kan bovendien een biopsie-instrument worden ingebracht, zodat bij eventuele afwijkingen gericht staaltjes kunnen genomen worden. Deze worden dan histologisch geëvalueerd in een gespecialiseerd labo en leveren vaak heel nuttige informatie.

TERUG NAAR DIENSTEN

OPENINGSUREN

consultatie na afspraak
vrije openingsuren balie elke weekdag van 10-12u en van 14-18u

U kan bij ons betalen met:

CONTACTEER ONS

Gezelschapsdierenpraktijk Ciamberlani cvba
De Brownestraat 34
9120 Beveren-Waas
BE 0829 265 074
telefoon: 03 336 39 37
Email:info@ciamberlani.be